keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Vihdoinkin Ravintolapäivässä!

Ravintolapäivä on ollut meille kyllä sellainen murheenkryyni että! Milloin ruoka on ollut loppu tai milloin koko tapahtuma on poikkeuksellisesti ollut lauantaina kun ainahan se on sunnuntaina. Ollaan oltu tietty myös reissussa sellaisilla paikkakunnilla, jossa Ravintolapäivästä ei vielä tiedetty mitään ja kyllähän se rantautui tänne Jyväskyläänkin vasta muutamien jo vietettyjen Ravintolapäivien jälkeen.
 
Toissa sunnuntaina vihdoinkin pääsimme käymään yhdessä Ravintolapäivän ravintoloista, joka kaiken lisäksi sijaitsi aivan kivenheiton päässä kotoamme. Kyseessä oli vietnamilaista ruokaa tarjoileva Karinderia sa Gloria. Maksoimme suhteellisen kohtuulliset 8 euroa per henkilö ja hienoisen odottelun jälkeen saimme tarjottimellisen täynnä ruokaa. Paitsi Toni ei saanut tarjotinta, mutta ruokaa kylläkin.
 
Sunnuntain lounas
Tarjolla oli mangosalaattia (hyvää)
Kevätkääryleitä (hyvää)
Kasvisnuudelia (täysin mautonta)
Riisiä ja marinoitua possunlihaa (kuivaa)
Hedelmäsalaatti (liian eksoottinen tofupalasineen)
Sago't gulaman-juoma (hyvää)
 
Lautaselta puuttui siomai-nimiset nyytit, jotka kuitenkin ravintolan menussa mainittiin, niitäkin olisi ollut kiva maistaa. Ruokaa sai maustaa itse soijalla, makealla soijakastikkeella tai kastikkeella, jonka epäilen olevan mustapapu-valkosipulikastiketta. En ole varma tuosta viimeisestä, mutta laitoin sitä kaikkeen ja kävin hakemassa lisääkin. Ja aion ostaa sitä thai-kaupasta seuraavalla kerralla, oli se sitten oikeaa tai väärää.
 
Tällä kertaa saimme siis vihdoinkin jonkinlaisen käsityksen Ravintolapäivän tarjonnasta ja odotamme jo innolla seuraavaa päivää. Jospa silloin uskaltautuisi jopa merta edemmäs kalaan. Ja vaikka ravintolassamme oli joitakin puutteita niin oli myös hyviä ruokia ja joitakin uusia tuttavuuksia, nimittäin tapioka-helmet. Niitä kellui vaniljanmakuisen mehulasin pohjalla. Jänniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti