Meillä on tapana haastaa itsemme ja toisemme aika ajoin Masterchef-kilpailuun. Säännöt sovitaan yhdessä ja joka kerta ne ovat hieman erilaiset. Toissa lauantaina teemana oli pakastimessamme jo jonkin aikaa (lue: liian kauan) majaillut puolikas kateenkorva. Saimme kateenkorvaa kerran pakastettuna sattumalta Seppälänkankaalla sijaitsevasta lihatukusta, mutta se piti ostaa kokonaisena. Kauppias kyllä leikkasi sen kahtia ja vakumoi toisen puolen ja siitä lähtien aikeissa on ollut tehdä kateenkorvaa toisenkin kerran. Ensimmäisellä kerralla ruoasta tuli ihan hyvää, mutta maistuuhan se hieman kanalle.
Tällä kertaa kilpailun säännöt menivät siis niin, että minä valmistin amuce bouchen ja pääruoan ja Toni valmisti amuce bouchen ja alkuruoan. Kateenkorvan lisäksi aineksia sai ostaa parilla kympillä kaupasta ja kotona olevia aineita sai käyttää. Aikaa oli ruhtinaalisesti eli 2 tuntia, tosin välillä piti seurata jääkiekkoa ja aikataulu jännästi venyi. Lopussa ruoat pisteytettiin meidän ja vierailevan ruokailijan toimesta. Tällä kertaa osallistujat saivat luntata ohjeita netistä, vaikka se hieman vähentääkin mielikuvituksen mahdollisuuksia.
![]() |
Sieltä mistä aita on matalin? |
Saimme (itseltämme) joululahjaksi osteriveitsen, eikä sitä vielä oltu päästy testaamaan. Niinpä valitsin omaksi amusekseni osterit chili-sherryviinietikalla. Maistui osterille ja oli uusi kokemus vierailevalle ruokailijalla. Pisteissä kuitenkin näkyi, ettei ruoan valmistukseen ollut käytetty aikaa eikä energiaa. Niin, paitsi ostereiden avaamiseen. Ja itse auki vain yhden ja senkin kuori halkesi!
![]() |
Tonin amuse oli päärynää, ilmakuivattua kinkkua ja Auraa sekä hieman hunajaa. Se toimi ja oli varsinkin vierailevan ruokailijan mieleen, hän kun on todellinen Aura-fani. Kyseinen ruoka sijoittui toiselle sijalle neljästä, vaikka sekään ei suuritöinen ollut. Luulen, että taso ei tainnut olla kovin korkea tällä kertaa, mutta siitä on hyvä parantaa ja revanssia on tulossa.
Seuraava ruokalaji oli Tonin alkuruoka, joka oli kateenkorvaa saltimbocca, salottisipulipyreetä ja sienivaahtoa. Maut olivat hyvät, mutta sienivaahdosta ei tullut vaahtoa ja annos oli hyvin vaatimattoman näköinen. Ilmakuivattu kinkku tässä annoksessa peitti kateenkorvan omaa melko hentoa makua selvästi liikaa. Se jäi toiseksi viimeiselle sijalle. Ja vaikka kuva otettiin, niin jo pöydässä sovittiin että annos ei ole julkaisukelpoinen.
Minä tein pääruoaksi ruisjauhoissa leivitettyä paistettua kateenkorvaa, polentaa ja sipulirenkaita. Sipulirenkaat olivat uusi asia meidän keittiössä ja niistä tuli todella hyvää. Yksi kaupassa valitsemistani aineksista oli Lidlin kivennäisvesi ja sitä nesteenä käyttäen frittitaikinasta tuli hyvä. Polenta ei ihan onnistunut toiveideni mukaan, se jäi jokseenkin mauttomaksi huolimatta siihen lisätystä voista ja parmesanista sekä muista mausteista. Muut ruokailijat kyllä kehuivat.
![]() |
Sipulirenkaat varastavat huomion tästä kuvakulmasta |
Pääruokani voitti kilpailun, mutta molemmat osallistujat saivat saman määrän pisteitä. Tasapeli siis. Ja kaikki tuomarit olivat täysin yksimielisiä pisteytyksestä. Tällä kertaa tarjolla ei ole reseptejä, koska emme olleet täydellisen tyytyväisiä yhteenkään ruokalajiin. Paitsi sipulirenkaisiin, jos ne olisivat olleet oma ruokalajinsa. Niiden friteeraamista varten kannattaa vilkaista samaa reseptiä, jota itsekin katselin frittitaikinan reseptiä etsiessäni.
Keskinäinen Masterchef-kilpailu muistutti kuinka hauskaa leikkimielinen kilpaileminen on välillä keittiössäkin ja siksipä uusi kilpailu uusilla säännöillä on työn alla. Pysykää kuulolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti