keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Resepti talteen: Falafel

Tein viikonloppuna ensimmäistä kertaa elämässäni falafeleja, jotka onnistuivat niin hyvin että resepti ansaitsee tulla kirjatuksi. Kuvaa ei valitettavasti ole, joten pidetään teksti lyhyenä. Itse ainakin luen helpommin ja mieluummin blogikirjoituksia, joissa on kuva mukana. Reseptiin hain inspiraatiota taaskin Pastanjauhannasta ja sen lisäksi Jensenin kiusauksesta. Lopullinen resepti syntyi omaa inspiraatiota ja em. blogien reseptejä yhdistämällä.
 
Falafelit
4:lle

reilusti oliiviöljyä paistamiseen
n. 400-450 g valutettuja kikherneitä
n. puolikkaan sitruunan mehu
1 iso sipuli ja muutama kevätsipulinvarsi hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä
1 punainen tai keltainen chili
2 kananmunaa
n. ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl tahinia
jeeraa
mustapippuria
suolaa
 
Kuullota sipulit ja chili paistinpannulla pienessä määrässä öljyä. Laita kikherneet, sitruunamehu, valkosipulin kynnet, vehnäjauhot, tahini ja mausteet monitoimikoneen kulhoon ja lisää chili-sipulisilppu. Pyöräytä kone ja lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä pyöräyttäen. Taikinasta pitäisi tulla melko pehmeä. Laita taikina n. tunniksi jääkaappiin.
 
Minulla taikina oli sellaista, että sitä ei voinut käsin kosketella liian pehmeyden takia ja siksi tein siitä kahdella lusikalla nk. kvenellejä ja tiputin pannulle kuumaan öljyyn. Kun falafel oli yhdeltä puolelta paistunut, sitä oli jo kohtalaisen helppo käännellä. Kun siis otat taikinan jääkaapista, laita n. ½ dl öljyä kuumenemaan paistipannulle ja kun öljy on kuuma laske lämpöä hieman ja tipauttele falafelkvenellejä siihen. Voit myös pyöräyttää taikinapallerot seesaminsiemenissä lusikoiden avulla ennen pannulle laittamista.
 
Falafeleistä tuli rapeapintaisia ja meheviä sisältä. Tarjosin niiden kanssa hummusta, pitaleipiä (littanoita sellaisia) ja tsatsikia. Todella hyvää ja kohtalaisen helppoakin. Ja vielä kasvisruokaakin. Ainoana huonona puolena mainittakoon, että seuraavana päivänä maku ei ollut enää entisenlainen, suosittelen siis ahmimaan kaikki kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti