Meinasin jo etten postaa tätä salaattia, koska siitä ei ole kuvaa, mutta tässä se nyt kuitenkin tulee. Jos ei muuta niin itselle muistinvirkistykseksi. Oli nimittäin hyvää. Resepti on Jamie Oliverin ja samaa salaattia valmistettiin myös viime viikon Jamie Oliverin säästöateriat-ohjelmassa. Olin aika orjallinen alkuperäiselle ohjeelle, mutta aina pitää vähän muokata reseptiä oman näköiseksi.
Panzanella-salaatti makkaralla
4:lle
4:lle
3 palaa
kuivaa leipää
20 oliivia
2 tl
kapriksia (suolassa)
pieni
punasipuli
5 tomaattia
1
valkosipulin kynsi
basilikaa
2 rkl
sherryviinietikkaa
4 rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2
hyvälaatuista tuoremakkaraa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
fenkolinsiemeniä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
kirsikkatomaatteja
parmesania
Pilko tomaatit karkeasti. Kuori sipuli ja viipaloi niin hienoksi kuin voit. Kerää basilikasta isoimmat lehdet. Sekoita tomaatit, basilika ja sipuli isossa kulhossa ja laita sitten puolet seoksesta tehosekoittimeen. Lisää myös basilikan varret, kuorittu valkosipuli, viinietikka ja kylmäpuristettu rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.
Kaada kastike takaisin kulhoon ja lisää oliivit sekä kaprikset liotusvesineen. Sekoita leipäkuutiot sekaan. Leipä imee itseensä kaiken kastikkeen ja liotusveden.
Purista makkarat suolesta pieninä lihapullina kylmään paistinpannuun, lisää paprika ja fenkolin siemenet. Kun pannu on lämmennyt, lisää oliiviöljyä ja paista makkarapalloset kypsiksi ja rapeiksi.
Purista makkarat suolesta pieninä lihapullina kylmään paistinpannuun, lisää paprika ja fenkolin siemenet. Kun pannu on lämmennyt, lisää oliiviöljyä ja paista makkarapalloset kypsiksi ja rapeiksi.
Maista salaattia ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Siirrä salaatti puhtaaseen tarjoilukulhoon tai annoksina suoraan lautasille. Ripottele päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja, pieniä basilikan lehtiä ja makkarapalat mausteineen ja oliiviöljyineen. Höylää koko komeuden päälle vielä kuorimaveitsellä parmesania.
--
Meidän mielestä salaatti oli hyvin onnistunut ja sitähän voi varioida oman mielensä mukaan. Makkara meillä oli aika tavallista, mutta suosittelen esim. raakaa choritzoa. Tätä varten kannattaa hyvillä mielin antaa leivän mennä hieman kuivahtaneeksi ja vanhaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti