tiistai 1. huhtikuuta 2014

Masterchef-kilpailu vol. 2

Päivänä eräänä juhlistimme pikkuveljen synttäreitä ja sen kunniaksi järjestimme taas keskenämme masterchef-kilpailun. Synttärisankari sai valita puolet aineksista ja molempien tehtävä oli valmistaa synttärisankaria miellyttävät alku- ja pääruoka.
 
Molemmat saivat siis 10 ainesta, joista synttärisankari oli valinnut 5 ja me olimme valinneet toisillemme toiset 5 ainesta, jotka meidän mielestämme sopivat niihin alkuperäisiin aineksiin. Kaikkia aineksia piti käyttää. Myös jääkaapin ja kuivakaapin sisällöt olivat käytössä. Omat ainekseni tuli kuvattua ja ne olivat lohifile, ilmakuivattu kinkku, Aura, pinjansiemenet, parsa, appelsiini, kirsikkatomaatti, inkivääri, nuudelit ja soija. Tonin ainekset olivat porsaan sisäfile, Ilmo, Aura, parsa, kurkku, sareptansinappi (muistaakseni, se oli siis sellainen hieman rucolan oloinen yrtti/salaattityyppinen ratkaisu), latva-artisokka (josta ei löytynyt mitään syötäväksi kelpaavaa, joten se vaihdettiin aurinkokuivattuihin tomaatteihin), risottoriisi, vuohenjuusto ja patonki.
 
Omista aineksistani selkeästi vaikeimmaksi nousi nuudelin yhdistäminen mihinkään. Tai lähinnä kalaan, kanan kanssa olisikin ollut jo paljon helpompaa. Nettiä tai keittokirjoja ei saanut käyttää apuna. Aikaa ruokien valmistamiseen oli puolitoista tuntia per henkilö ja valmistimme ne eri aikaan, niin että joku piti aina synttärisankarillekin seuraa. Seurana oli myös kisu.
 
Itse valmistin alkuruoaksi parsaa käärittynä ilmakuivattuun kinkkuun ja sen seurana oli aurajuustokastiketta. Se olikin helppo osuus. Mietin pitkään miten yhdistäisin pääruokaan nuudelit ja keksin vihdoinkin ratkaisun. Päätin tehdä lohesta lohipihvejä ja tarjota ne ramenburgerina. Olin joskus nähnyt asiasta puhuttavan mm. linkistä löytyvässä Kulinaarimurulassa. Lohipihvi ei onnistunut, sekoitin massan tehosekoittimella ja siitä tuli aivan liian tiivistä. Olisi pitänyt sekoittaa vain mausteet; inkivääri, chili, valkosipuli, appelsiinimehu ja soija ja sitten käsin sekoittaa ne, paistettu lohi ja kananmuna keskenään. Ramenburger taas ei onnistunut, koska yritin paistaa keitettyjä nuudeleita pannulla muotissa, mutta ne eivät meinanneet paistua millään eivätkä pitää muotoaan. Ilmeisesti sekaan olisi kannattanut sekoittaa mm. kananmunaa ja valmistaa burgerit uunissa. Jätin sitten kannet tekemättä burgereihin.
 
Burgereihin tuli lisäksi tomaattipestoa, uunikuivattuja tomaatteja ja aurajuustokastiketta. Joku varmaan jo arvaa, mikä on pikkuveljen lempiaines. Parsojakin jäi alkuruoasta yli, joten sellainen vielä koko annosta kaunistamaan (!).
 
Kastike unohtui kuvausvaiheessa

Ruma, mutta kokonaisuudessa yllättävän hyvän makuinen

Toni valmisti alkuruoaksi paahdettuja patonkeja vuohenjuustolla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja sareptankaalilla. Lisäksi oli parmesankeksejä, jotka olivat todella hyviä. Tämä oli mielestäni ehkä koko kokonaisuuden paras ruoka. Vaikkakin siitä puuttui aurajuusto, iso miinus, jos olisimme muistaneet illan päätteeksi pisteyttää ruoat.
 
 
Pääruoaksi Toni teki juustoilla täytettyä possun sisäfilettä ja parsarisottoa. Annoksen raikas elementti oli kurkku, joka oli maustettu ainakin etikalla. Todella hyvä ja helppo lisuke ja maustaminen tehtiin kun kurkku oli jo lautasella. Taisin kehua kurkkua enemmän kuin mitään muuta ruokaa sinä iltana. Ilmakuivattu kinkku Ilmo unohtui alkuruoasta, mutta maistelimme sitä sitten pääruoan lisukkeena. Voin muuten suositella kaikille.
 
 
Voittajaa ei siis muistettu äänestää tällä kertaa, mikä on ehkä ihan hyvä, koska oma pääruokani oli aika katastrofaalinen, vaikkakin hyvän makuinen. Hauskinta näissä masterchef-kilpailussa onkin se, että kuinka paljon oppii siitä että tekee jotain väärin. Vielä emme ole näihin kyllästyneet ja lisätwistiä voi aina keksiä esim. sillä että joku muu ostaa meille aineksia. Lukijatkin voisivat heittää meille ainesehdotuksia seuraavia kilpailuja silmällä pitäen. Sanokaa vaikka 10 ainesta, joista tekisimme joku kerta ruokaa. Saattaa olla että juuri sinun ehdottamasi aineet ovat ensi kilpailuun lähdettäessä pöydällä edessämme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti