Tässä jo taannoin kävimme veljeni luona kyläilemässä ja siellä kokkailtiin kaikkea mahdollista friteerauskeittimellä. Sellainen nimittäin saapui meille pyynnöstäni joululahjaksi. Se olisi ollut huomattavasti kovemmassa käytössä, jos ei olisi linjoja joista yrittää edes jotenkuten pitää huolta. Hyvin on kuitenkin sisäänajettu ja kulkenut mukanakin veljeni luokse.
Marinoimattomia kanansiipiä on välillä vaikea löytää, mutta Porin kauppahallissa niitä ainakin myydäään. Me otimme kolmelle hengelle yli kolme kiloa, mutta myönnettäköön että ihan kaikkia ei jaksettu samana päivänä syödä. Ennen kanansiipiä friteerasimme sipulirenkaita, parsaa ja jopa pikkuveljeni lempparia aurajuustoa. Varsinkin parsa oli iloinen yllätys.
Olemme kokeilleet muutamia erilaisia friteeraustaikinoita, mutta parhaimmiksi ovat osoittautuneet ne, joissa käytetään jääkylmää vichyä, mutta ei paljoa kananmunaa.
Tässä yksi hyväksi havaituista frittitaikinoista. Sopii sipulirenkaille ja mitä ilmeisemmin muillekin kasviksille. Parsasta tulee todella hyvää friteerattuna, mutta se kannattaa muistaa syödä heti friteerauksen jälkeen. Muuten frittikuori kostuu.
Friteeraustaikina esim. sipulirenkaille
2 dl vehnäjauhoja (meillä durumjauhoja)
3 dl pakkasessa viilennettyä vichyä
1 keltuainen/ kokonainen muna
cayennepippuria maun mukaan
suolaa pippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää vichyä, jos taikina vaikuttaa paksulta. Mausteita saa olla reilusti. Leikkaa ja erottele sipulit leveiksi renkaiksi ja paloittele parsat puoliksi. Friteeraa n. 180-asteisessa öljyssä. Suolaa kuumana ja anna jäähtyä hetken. Nauti pian.
Kanansiiville teimme perinteisen 50/60-sekoituksen TexasPetestä ja voista. Sulata siis voi kattilassa tai mikrossa ja lisää sen sekaan TexasPeteä maun mukaan. Näin saat hyviä ja ah' niin syntisiä kanansiipiä. Lisukkeeksi sopii coleslaw, jos lisukkeita kaivataan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti